Går det att tjäna på att skriva?

earn in writingPå frågan om det går att tjäna pengar på att skriva är svaret naturligtvis ja. Här är det bara att du titta på alla de olika frilansande journalister som tjänar sitt levebröd på detta varje dag. Det behöver troligast finnas ett intresse, en talang samt goda kunskaper i det språk du tänker skriva på. Här handlar det oftast om att skriva texter och artiklar till olika företag. Det kan som ny i denna bransch vara svårt att finna dessa företag på egen hand. Det är dock inget stort problem då det finns massor av mediabyråer som hela tiden behöver nya frilansande skribenter. Är du intresserad av att skriva har du inget att förlora på att prova.

Du får söka efter dessa företag på nätet och efter du funnit dem uppta en kontakt. I det fall det finns arbete åt dig kommer du ombes att skriva en eller två provartiklar. Här ska du alltid se till att det är en seriös mediabyrå som erbjuder dig betalning för dina provartiklar om de blir godkända. När du sedan blivit godkänd kommer du att få ett konto hos denna byrå, som identifierar dig, de jobb som finns samt vad du har skrivit. På detta konto kommer du att ha full kontroll över de inkomster som du får som skribent hos detta företag.

När du jobbar som frilansande skribent är det du som får stå för att betala skatt på dina inkomster. Här kan du välja att uppta det i din egen deklaration eller att använda dig av den tjänst som Frilansfinans erbjuder. Du som gillar att skriva och verkligen gör det regelbundet kan tjäna bra med pengar på detta yrkesval. För många erfarna skribenter handlar det om belopp över 20 och 30 tusen per månad. Inte illa för att göra det du verkligen gillar.