Investera i fastigheter

Renovering är en bra investering

Renovering är en bra investeringAtt investera i fastigheter är en mycket bra ide när ränteläget är så lågt som idag. Alternativen är många, inte bara när det handlar om typ av fastighet utan också när det gäller vad du kan använda fastigheten till. Många tjänar idag stora pengar på att ställa fastigheter till flyktingmottagningens förfogande. Att kunna vara flexibel med sin fastighet och växla mellan uthyrning och försäljning är en av nycklarna till bli en framgångsrik investerare i fastighetsbranschen. Se även över över möjligheten att investera i ett annat land än Sverige, om landets valuta är svag kan du göra en bra affär.

Utveckla en fastighet med potential

Om du har bra idéer och är bra på att hushålla med resurser kan du ganska lätt köpa en fastighet, utveckla den och sedan sälja med förtjänst. Ett klassiskt exempel på detta som många har erfarenhet av är att köpa bostadshus med dåliga ytskikt som kan renoveras till toppskick. Drömobjektet är ett hus i bra läge och med en bra grund men med ett avskräckande yttre och en igenväxt tomt. Även hyresfastigheter kan utvecklas utifrån behov du ser att en potentiell köpare skulle kunna ha. Bomaster.se är en utmärkt resurssida om du behöver tips kring inredning och renovering.

Vad du behöver för att lyckas i branschen

En värdefull tillgång i fastighetsbranschen är ett kontaktnät med arbetskraft som du använda dig av till rimligt pris. Hantverkare kostar flera hundra kronor i timmen men om du är en stor och pålitlig köpare av hantverkstimmar går det ofta att förhandla ned priset. Om du vill bli rik på fastigheter är det viktigt att ha en hög omsättning och köpa och sälja ofta – även om priserna inte är optimala. Siktar du på att göra få men större affärer eller på att investera i ett hus som du också tänker bo i är det smart att göra investeringar som sänker boendekostnaden eller ger möjlighet till sidointäkter, t.ex. ett rum för uthyrning.